Cao-onderhandelingen met supermarkten afgebroken

De cao-onderhandelingen met supermarkten zijn vastgelopen. Dat meldt onderhandelaar Fedde Monsma van CNV Dienstenbond maandag.

Volgens CNV kwamen de werkgevers met onbespreekbare voorstellen. De grootste knelpunten liggen op het gebied van lonen en werkgelegenheid. ''De rekening van de prijzenoorlog wordt neergelegd bij het personeel'', vindt Monsma. De bonden starten nu met 'publieksvriendelijke acties'.

Supermarkten willen de toeslagen voor de avonduren en de zaterdag schrappen. Ter compensatie bieden ze een loonsverhoging van 2,5 procent. De werkgevers willen het loonbod in een cao van twee jaar vastleggen. De supermarkten willen uiteindelijk ook af van de zondagtoeslag.

Bestuurder Fedde Monsma van CNV Dienstenbond vindt dit echter geen optie. Hij benadrukt dat werken op zondag op vrijwillige basis en met honderd procent toeslag moet. “Het is voor ons onbespreekbaar om daarvan af te wijken”, aldus de bestuurder.

De werkgevers willen tevens dat oproepkrachten een all-in-loon krijgen waarin het vakantiegeld al is verrekend. Daarnaast willen ze dat de pensioenpremie niet verhoogd wordt en willen ze praten over het opnieuw invoeren van de kleine banenregeling. Alleen de toeslag voor werk in de distributiecentra tussen middernacht en 4.00 uur ’s ochtends blijft bestaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!