Loontoeslagen op de tocht

In steeds meer cao's verdwijnen de toeslagen voor het werken op ongunstige tijden. Dat stellen werkgeversorganisatie AWVN en vakbond FNV. Met name in de detailhandel wordt hevig gediscussieerd over de extra beloningen op zondagen en in de avonduren.

Voorheen was het alleen in de horeca gebruikelijk om op bijzondere tijden voor een basisloon te werken, maar ook in de detailhandel verschuift de norm. Zo stelt Jannes van der Velde van het AWVN. "Ook in andere branches verschuift dit", aldus Van der Velde. Voornamelijk supermarkten willen af van de in de cao vastgelegde toeslagen. Ze willen een 'moderne cao' die beter past bij de 24-uurs economie.

Henk van der Ploeg, onderhandelaar bij FNV, benadrukt dat ze zich 'tot het laatste moment verzetten'. "Het hoofdbestuur zal er nooit mee instemmen. Doen we dat wel, dan staan andere sectoren klaar met dezelfde eis. De zondag blijft heilig", aldus Van der Ploeg. FNV stelt dat supermarkten zich vergissen wat betreft het verlagen van de toeslagen. "Jongeren werken graag in de avond of op zondag, maar juist omdat er meer wordt betaald."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!