'Aldi neemt kritiek op arbobeleid serieus'

De Nederlandse Aldi-directie neemt de kritiek op het arbobeleid van de supermarktketen serieus. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan het personeel.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) concludeerde vorige week dat Aldi-personeel regelmatig te maken heeft met intimidatie, te zware en langdurige fysieke belasting en te hoge werkdruk. “We nemen deze uitkomsten serieus en benadrukken dat wij naar structurele oplossingen streven.”

Volgens Aldi is ‘reeds een begin gemaakt met het implementeren van de door de arbeidsinspectie aangegeven punten’. Zo moeten er enkele aanvullende onderzoeken worden uitgevoerd om te voldoen aan de risico-inventarisatie en evaluatiewetgeving. Ook moet vaker voorlichting en instructies gegeven worden. “We vertrouwen erop dat wij, u en allen verbonden aan deze organisatie positief de toekomst in gaan en dat Aldi uiteindelijk succesvol wordt gewaardeerd door u en onze klanten”, schrijft de directie in de brief.

Een actiegroep van oud-medewerkers van Aldi ziet de volledige directie, inclusief regiodirecteuren, liever vertrekken. “De directie heeft jarenlang ontkend dat er problemen waren, nu staat onomstotelijk vast dat er wel degelijk arboregels zijn overtreden. Wij vinden dat de directie heeft gefaald en gaan ervan uit dat de directie haar conclusies trekt en zal opstappen.”

Volgens de actiegroep zijn soortgelijke beloften eerder altijd loze woorden gebleken en is kritisch personeel onder druk gezet. “Wij zijn blij dat nu ook de Inspectie SZW aandacht heeft voor deze ongewenste omgangsvormen, want er is al jaren sprake van intimidatie en een angstcultuur.”

Eerder: Arbeidsinspectie pakt Aldi aan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!