Helft Tesco-brood nooit opgegeten

De Britse supermarktketen Tesco stelt dat in de eerste helft van 2013 28.500 ton van zijn voedsel is weggegooid. Dat blijkt uit gegevens die de keten voor het eerst naar buiten heeft gebracht, om aandacht te vragen voor voedselverspilling.

Tesco deed onderzoek naar de 25 best verkochte producten om een inzicht te krijgen in de hoeveelheid weggegooid voedsel. Daaruit blijkt dat de helft van alle broodproducten wordt weggegooid en een kwart van de druiven niet wordt opgegeten, evenals veertig procent van de appels en twintig procent van de bananen. Ook 68 procent van de voorverpakte salade wordt niet opgegeten. Daarvan wordt een derde in de supermarkt weggegooid, de rest gooien consumenten thuis weg.

Naar aanleiding van de cijfers komt de supermarktketen met maatregelen. Zo stopt Tesco onder meer met promoties voor de aankoop van meer dan een grote zak salade. Ook gaat het zijn fruit- en broodeilanden een opknapbeurt geven om het afval in de winkels te verminderen, door onder meer minder brood in de etalage te leggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!