'Parfumerieën zijn energieslurpers'

Parfumerieën verbruiken veruit het meeste energie en water in vergelijking met andere retailsectoren. Dat stelt winkelvastgoedspecialist Redevco in haar Corporate Responsibility Report voor 2013.

Jaarlijks verbruiken parfumerieën volgens dit rapport gemiddeld 801 kilowattuur (kWh) per vierkante meter vloeroppervlak. Het watergebruik is elk jaar 2.51 kubieke meter per vierkante meter vloeroppervlak. Dat is aanzienlijk meer dan het verbruik van de huurders uit de kledingbranche, de grootste groep in het onderzoek. Zij gebruiken per jaar gemiddeld 206 kWh energie en 0.23 kubieke meter water per vierkante meter.

Voor het onderzoek analyseerde Redevco water- en energiegegevens van 1.271 huurders, verspreid over de belangrijkste winkellocaties in heel Europa. Samen zijn zij goed voor 75 procent van het totale verhuurbare oppervlak. Daarnaast komen de gegevens van vrij kleine winkels, supermarkten en huurders in winkelcentra. In de portefeuille van de vastgoedonderneming zitten concerns als C&A, Carrefour, Starbucks, GAP, Primark en H&M.

De vastgoedinvesteerder heeft een tool ontwikkeld waarmee retailers inzicht krijgen in hun verbruik. Ze kunnen hun eigen energie- en waterverbruik invoeren in de databank van de Redevco’s Retailer Sustainability Benchmark (RRSB). Vervolgens zien ze hoe hun verbruik zich verhoudt tot dat van hun branchegenoten. Ondernemers kunnen ook uitrekenen hoeveel ze besparen als ze hun verbruik aanpassen. De RRSB is beschikbaar voor elke Europese retailer.

Eerder: ‘Duurzaamheid retailers kan veel beter’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!