Zakelijk betalingsverkeer Rabobank duurder

Ook Rabobank verhoogt haar tarieven voor het zakelijke betalingsverkeer. Daarmee volgt de bank ABN Amro, dat in november een prijsverhoging voor het betalingsverkeer voor ondernemers aankondigde.

Vanaf volgend jaar betalen zakelijke klanten van Rabobank gemiddeld zes procent meer voor hun betalingsverkeer. De tariefverhogingen gelden met name bij schriftelijke handelingen, zoals overschrijving per bankgiro en het doen van een spoedopdracht. Deze worden tot 28 procent duurder.

De coöperatieve bank zegt dat ze haar klanten wil stimuleren gebruik te maken van efficiënte en veilige betaalproducten. ‘Het gebruik van papieren en handmatige betaalproducten wordt ontmoedigd.’

Eerder kondigde ABN Amro een verhoging van de zakelijke tarieven met gemiddeld acht procent aan. Sommige diensten worden tot ruim zestig procent duurder. De verhoging is volgens de staatsbank noodzakelijk, vanwege de investeringen om de kwaliteit en veiligheid van het betalingsverkeer op peil te houden

Detailhandel Nederland noemde de tariefverhogingen van ABN Amro onverklaarbaar. “De vraag is of dit om een ordinaire prijsverhoging gaat ten koste van winkeliers en consumenten”, stelde Tom Ponjee, secretaris van de branchevereniging destijds in Het Financieele Dagblad.

Eerder:
'Tariefverhoging ABN Amro onverklaarbaar'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!