Nieuw uitstel dreigt voor bouw IKEA Zwolle

Wederom dreigt uitstel voor de bouw van een IKEA-vestiging in Zwolle. Het bedrijf BVG Vastgoed is van plan beroep aan te tekenen tegen de afgifte van een omgevingsvergunnig voor de Zweedse meubelketen. Dat meldt regionaal dagblad De Stentor.

Door het bezwaar laat de komst van IKEA naar bedrijventerrein Hessenpoort mogelijk tot een half jaar langer op zich wachten. BVG Vastgoed vindt het oneerlijk dat de gemeente Zwolle voor IKEA wel een passend bestemmingsplan heeft, maar dat het voor zijn bedrijfspand daar vlakbij geen uitzondering maakt.

BVG Vastgoed wil zijn pand op het bedrijventerrein verhuren. Er zou interesse zijn om er een woonwinkel of indoor speelparadijs te beginnen, maar dat laat het bestemmingsplan nu niet toe. De vastgoedonderneming stelt ‘helemaal niets tegen IKEA te hebben’, maar noemt het opmerkelijk dat de gemeente voor het detailhandelsconcern een uitzondering maakt.

In 2009 stelde de IKEA de bouw van de nieuwe vestiging in Zwolle ook al uit. De meubelgigant voelde zich hiertoe genoodzaakt door de economische crisis. De woonwarenketen gaf vervolgens prioriteit aan het aanpassen en vergroten van oudere vestigingen als Duiven en Eindhoven.

Eerder:
IKEA stelt vestiging Zwolle uit

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!