Grote problemen bij Pouw Automotive

Pouw Automotive Groep zit in financieel zwaar weer. De naar verkoopaantallen vierde autodealer van Nederland lijdt onder een agressieve overnamestrategie en tegenvallende autoverkopen, stelt Het Financieele Dagblad (FD). De tegenvallende autoverkopen door met name door particulieren hun wissel op Pouw. Met uitzondering van de filialen in oostelijk Nederland lijden alle takken van de onderneming verlies.

Pouw Automotive Group is eigendom van Jan Pouw en investeerder H2 Equity. De Amsterdamse investeringsmaatschappij stapte in 2008 in het familiebedrijf. De onderneming had toen een omzet van 350 miljoen euro. Hun gezamenlijke doelstelling was om door middel van overnames en schaalvergroting een omzet van circa een miljard euro in 2011 te realiseren.

Na het uitbreken van de financiële crisis in 2008 besloot Pouw Automotive tijdelijk te stoppen met het aankopen van bedrijven. In 2011 hervatte het concern zijn uitbreiding, met overnames van dealerholdings in Groningen, Haren en Veenendaal. Ook in 2012 zette Pouw zijn expansie voort.

De overnames leverden Pouw Automotive Groep zware financieringslasten op. Er zit veel geleend geld in Pouw. Het is onduidelijk of de onderneming nog voldoet aan de financiële criteria van de banken. “Dit is niet de tijd om daar uitspraken over te doen”, zegt directeur Dries Jan Snoodijk.

Inmiddels is oud-directeur Xeno Grimmelt van Pon Holdings aangetrokken om een mogelijk fusie met concurrent Stern te begeleiden.  

Lees ook:
'Plus in autoverkoop geen teken herstel'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!