Uitstel bouw IKEA Zwolle

De bouw van een IKEA-vestiging in Zwolle loopt opnieuw vertraging op. De onderneming BVG Vastgoed heeft beroep aangetekend tegen de omgevingsvergunning voor de meubelgigant, die zich wil vestigen op bedrijventerrein Hessenpoort.

IKEA is ervan op de hoogte dat een verzoek tot schorsing van de bouw wordt ingediend, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Binnen drie maanden moet een zitting plaatsvinden, waarop het verzoek wordt behandeld. Tot die tijd kunnen er geen voorbereidende bouwwerkzaamheden starten.

IKEA wacht de uitspraak van de rechter af, maar rekent er nog steeds op begin 2014 te kunnen beginnen met bouwen. "Wij vinden dat de tijd daarvoor rijp is", aldus de woordvoerder. 

Buurbedrijf BVG Vastgoed tekent bezwaar aan, omdat de onderneming het oneerlijk vindt dat de gemeente Zwolle voor IKEA wel een passend bestemmingsplan heeft. Voor het bedrijfspand daar vlakbij wordt echter geen uitzondering gemaakt.

In 2009 stelde de IKEA de bouw van de nieuwe vestiging in Zwolle ook al uit. De meubelgigant voelde zich hiertoe genoodzaakt door de economische crisis. De woonwarenketen gaf vervolgens prioriteit aan het aanpassen en vergroten van oudere vestigingen als Duiven en Eindhoven.

Eerder:
Nieuw uitstel dreigt voor bouw IKEA Zwolle
IKEA stelt vestiging Zwolle uit

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!