AH en PLUS boos om vleesfraude

Albert Heijn en PLUS hebben VION om opheldering gevraagd over een nieuw vleesschandaal. Encebe Vleeswaren, onderdeel van vleesverwerker VION, heeft elfduizend kilo varkensvlees ten onrechte verkocht als biologische ham. De twee supermarktketens hadden dat vlees in de schappen liggen.

Albert Heijn vindt dat zijn klanten erop 'moeten kunnen vertrouwen dat als er biologisch op de verpakking staat, dat ook zo is'. "Als dat niet zo is, is dat onacceptabel. Wij willen op zijn minst garanties dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren”, aldus een woordvoerder.

VION biedt zijn excuses aan en zegt dat de procedures zijn aangepast om herhaling te voorkomen. Volgens een woordvoerder van Encebe, dat wekelijks tientallen tonnen vlees verwerkt, is er sprake geweest van een menselijke fout. In de zomer van 2012 zou het verkeerde etiket zijn geplakt op de tonnen vlees.

Aan Omroep Brabant werd vrijdag echter anoniem gemeld dat de bedrijfsleiding hiertoe opdracht zou hebben gegeven, om resultaten te boeken. In een reactie op deze geluiden geeft VION aan dat er geen enkele financiële drijfveer is geweest. “We hebben genoeg biologisch vlees.”

Eerder: 'Geen fraude met vlees bij Vion'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!