Amazon brengt robots naar magazijnen

Voordat Amazon drones inzet voor de bezorging van producten, start het bedrijf eerst met de uitrol van robots in zijn magazijnen. De Amerikaanse etailer kocht vorig jaar Kiva Systems, een bedrijf dat intelligente robots maakt, om de productiviteit binnen het distributieproces te verbeteren. Volgens een analist zou het automatiseren van de distributiecentra Amazon uiteindelijk 900 miljoen dollar per jaar schelen.

De robots brengen producten naar de medewerkers van de magazijnen, waardoor zij minder grote afstanden hoeven te lopen. Volgens Shawn Milne, analist bij Janney Capital Markets, wordt het verwerken van een bestelling hierdoor twintig tot veertig procent goedkoper. “We geloven dat dit een significante mogelijkheid is om de efficiëntie binnen het netwerk van Amazon’s distributiecentra te vergroten”, aldus Milne.

Om bestellingen goedkoper en sneller te kunnen bezorgen koos Amazon er eerder al voor om zijn magazijnen dichter bij de stad te plaatsen. Daarnaast liet Amazon onlangs weten dat het onder de naam Prime Air drones wil inzetten bij de bezorging van pakketten.

Eerder: Amazon test bezorging per drone

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!