Euretco wil DGN retail overnemen

Euretco en DGN retail hebben een intentieverklaring getekend voor een overname. Dat laten de retailorganisaties vrijdag weten middels een persbericht.

DGN retail voert de formules Multimate, Hubo en Fixet. DGN-directeur Castelijns liet in april al aan RetailNews weten met Euretco te praten over een overname. De organisatie krijgt het steeds moeilijker door de aanhoudende slechte marktomstandigheden in de doe-het-zelfbranche. "DGN is op lange termijn te klein om zelfstandig door te gaan", aldus Castelijns tegenover MIXonline.

De mogelijke overname geldt voor alle aangesloten ondernemers. "Zij kunnen zelf bepalen wat ze doen, maar het was onze eis dat de overname plaats zou bieden aan alle DGN-ondernemers", stelt de directeur.

Euretco start komende week met een bedrijfsonderzoek bij DGN, waarna wordt besloten of het overgaat tot een definitief bod. Ondernemers beslissen uiteindelijk of ze akkoord gaan met dat voorstel. "Zij zijn de eigenaren van DGN", verklaart Castelijns. De ondernemers staan net als de raad van commissarissen volgens Castelijns positief tegenover een overname. DGN denkt eind februari een definitief bod aan de ondernemers voor te leggen.

Euretco voert al de franchiseformules Decorette, Libris, Blz., Runnersworld, Intersport, Coach Sneakers en Livera. De aangesloten ondernemers exploiteren in totaal ruim drieduizend winkels. DGN retail heeft ruim 450 winkels onder zijn hoede.

Eerder: DGN Retail praat met Euretco over overname

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!