Inretail boos op Ploumen

Inretail is boos over de manier waarop minister Ploumen fashionspelers publiekelijk bekritiseerde omdat ze het Bengaalse veiligheidsakkoord niet tekenden. Vorige maand zei minister Ploumen in de media dat Coolcat, Wibra,en Prénatal geen verantwoordelijkheid nemen voor de textielarbeiders die hun kleding maken. Volgens de brancheorganisatie overschreed de minister (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) met dit ‘naming and shaming’ een grens.

Voorzitter Jan Meerman noemt haar opmerkingen bovendien ‘misplaatst’. Volgens hem hebben juist de retailers initiatief genomen om de arbeidsomstandigheden in Bangladesh te verbeteren. “Individuele bedrijven met naam en toenaam publiekelijk in de beklaagdenbank plaatsen levert deze ondernemingen economische schade op”, schrijft Meerman in een brief.

Eerder noemde Coolcat-ceo Roland Kahn de uitspraken van Ploumen ‘schandalig’. Hij zegt geen invloed te hebben op salarissen van de textielarbeiders en dat het Bengaalse veiligheidsakkoord alleen over brandveiligheid van fabrieken gaat. Er worden volgens hem twee dingen door elkaar gehaald, 'zoals wel vaker in de politiek'. "De minister is net een zeemeeuw: ze schijt op je hoofd en dan vliegt ze door", aldus Kahn.

Inmiddels hebben Coolcat en Prénatal laten weten het verdrag te tekenen. Wibra deed dat nog niet, ‘vanwege onduidelijkheden in de tekst’.

Eerder:
Ploumen haalt uit naar 'foute' fashionretailers

Coolcat pareert kritiek Ploumen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!