'Winkeliers wacht kerstomzetrecord'

Winkeliers verwachten rond Kerst een extra omzet van achthonderd tot 810 miljoen euro. Dat meldt Detailhandel Nederland. Opnieuw ligt de verwachte extra omzet hoger dan eerder. Vorig jaar lag de verwachting op 790 miljoen euro. In 2011 was dat 780 miljoen euro.

De branchevereniging ziet ‘lichtpuntjes’, zoals de aantrekkende woningmarkt en het licht verbeterde consumentenvertrouwen. Bovendien hebben mensen ‘meer dan ooit behoefte aan gezelligheid’. “Ze willen toch graag de kerstdagen een boom in huis halen, cadeautjes eronder leggen en samen eten”, zegt een woordvoerder.

Supermarkten zetten volgens onderzoeksbureau Nielsen in de laatste twee weken van dit jaar mogelijk voor het eerst meer dan anderhalf miljard euro om. Ook bij de parfumeriebranche groeit het omzetaandeel rond de kerstweken. Vorig jaar was dat 8,5 procent van de jaaromzet, tegenover 7,4 procent in 2010. De kerstperiode van 2012 zorgde voor een omzet van 55 miljoen euro.

Slijters zien het omzetaandeel van week 51 en 52 schommelen. In 2010 waren de kerstweken goed voor 7 procent van de jaaromzet. In 2011 lag dat op 7,3 procent. Vorig jaar kwam dit percentage uit op 6,9 procent. Supermarkten zien hun wijnomzet rond Kerst met dertig procent plussen.

Eerder:
Supers maken zich op voor kerstoffensief

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!