Honderd supers open op Eerste Kerstdag

Bijna honderd supermarkten openen hun deuren op Eerste Kerstdag. Zo zijn onder meer 25 vestigingen van Jumbo aankomende woensdag geopend. "Er is dan gewoon heel veel behoefte aan verse producten", aldus een woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

Ook tientallen supermarkten van Albert Heijn openen op Eerste Kerstdag hun deuren. Op Tweede Kerstdag houdt Albert Heijn driehonderd vestigingen open. Daarnaast zijn aanstaande zondag zevenhonderd AH-supermarkten geopend en ook op kerstavond kunnen klanten in vrijwel alle winkels tot zeven uur 's avonds terecht voor de laatste kerstinkopen. Hiermee hoopt de formule de verwachte kerstdrukte aan te kunnen.

Volgens AH hebben de afgelopen periode wekelijks gemiddeld één miljoen consumenten op de site van AH en Allerhande naar ideeën voor het kerstmenu gezocht en worden online kookvideo’s momenteel bijna drie keer meer bekeken dan normaal. Hierdoor is de kerstdrukte voor Albert Heijn nu al te merken.

Voor zijn bezorgservice Albert.nl zet de keten in de aanloop naar kerst dagelijks vierhonderd bestelauto’s in. Ook last de supermarktketen op zondag 22 december een extra bezorgronde in en kunnen online shoppers terecht bij een van de dertien pick-up points van AH. Op deze manier hoopt de keten alle bestellingen op tijd af te leveren, zodat de consument verzekerd is van alle ingrediënten voor een mooie kerst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!