‘Bezorging door drones vermakelijk idee’

FedEx verwacht niet dat drones op korte termijn pakketten gaan bezorgen. Het idee is ‘bijna vermakelijk’, zegt ceo Fred Smith in reactie op de uitspraken van Jeff Bezos. De Amazon-ceo stelde onlangs dat zijn online warenhuis binnen enkele jaren bestellingen per drone aflevert.

FedEx onderzoekt de mogelijkheden van bezorging door de op afstand bestuurbare vliegmachines. Vooralsnog ziet de bezorgdienst nog te veel problemen. Drones mogen in de Verenigde Staten bijvoorbeeld nog niet worden ingezet voor commerciële doeleinden.

Amazon wil met de drones bestellingen binnen dertig minuten bij de klant afleveren. De drones kunnen volgens de webgigant pakketten tot 2,3 kilo in een straal van zestien kilometer rondom een distributiecentrum van Amazon bezorgen. 86 procent van alle bestellingen bij de Amerikaanse etailer komen daardoor voor deze nieuwe dienst in aanmerking, denkt Bezos.

Voor het onderzoek heeft FedEx een expert in de arm genomen die in het bezit is van een drone. “Hij vertelde me dat het ding zo’n acht minuten kan vliegen en ongeveer vier blikjes Budweiser kan tillen”, aldus Smith.

Eerder:
Amazon test bezorging per drone








Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!