Online lot Free Record Shop nog onbeslist

Het is nog onduidelijk wie de exploitatie van de webshop van Free Record Shop komend jaar in handen heeft. Waar de entertainmentketen eerder liet weten de webshop weer in eigen beheer te willen nemen, is daar nog geen definitief besluit over genomen. Dat vertelt Hubert de Koning, commercieel directeur van de huidige exploitant ECI, aan RetailNews.

De boekenspecialist beschikt sinds januari 2012 over de licentie op het merk Free Record Shop. ECI verloste de winkelketen daarmee van zijn 'hoofdpijndossier' en maakt sindsdien een fee over de omzet over, vertelt hij. De Koning verwacht op termijn nog een gesprek met Free Record Shop over de toekomst van het online kanaal. Een continuering van de huidige situatie of een andere vorm van samenwerking behoren daarbij onder meer tot de mogelijkheden.

Het faillissement van zowel de Nederlandse als Belgische tak van Free Record Shop heeft zijn uitwerking op zijn webwinkels gehad, aldus De Koning. "In de maanden tot en met mei groeide de online omzet met circa veertig procent." Dat percentage is na het Nederlandse faillissement op 28 mei volgens hem 'zo goed als verdampt'. "Er is nog een klein plusje over", aldus de commercieel directeur.

Eerder: Free Record Shop neemt webshop in eigen beheer

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!