Phone House: groei binnen grote winkelketens

Phone House verwacht de komende jaren meer winkels te openen in grote winkelketens. Dat vertelt Bert van Dam, managing director van de telecomketen, in Het Financieele Dagblad. Phone House startte eerder deze maand al een verregaande samenwerking met Media Markt-Saturn Holding.

De telecomformule opent vanaf volgend voorjaar 45 shop-in-shops in vestigingen van de twee elektronicaformules. Die overeenkomst is volgens Van Dam een eerste belangrijke stap voor de telecomketen.

Het voordeel van de samenwerking is dat Phone House ruimte heeft om extra diensten aan te bieden, geeft de directeur aan. Zo wil hij Geek Squad uitrollen, een dienst die klanten technische ondersteuning en verzekeringen biedt om zich in te dekken tegen schade aan onder meer smartphones. Die dienst, waarin met de verkoop van accessoires de meeste groei zit, is nu in twintig vestigingen beschikbaar.

Deze extra diensten moeten het gat opvangen dat telecombedrijven hebben achtergelaten. Zij betalen niet langer 'dikke bedragen' om klanten binnen te halen, stelt Van Dam. "De tijd dat de gebraden haantjes bij ons in de mond vlogen, is voorbij."

Bang dat Phone House net als voormalig rivaal T for Telecom uit het straatbeeld verdwijnt, is de directeur niet. Zo is hij niet van plan winkels te sluiten, als gevolg van de samenwerking met Media Markt-Saturn Holding. De nieuwe vestigingen zullen namelijk het huidige aanbod aanvullen, verwacht hij. "Wij zitten nu in de high street. Dat is toch een andere manier van shoppen."

Eerder: Media Markt en Phone House bundelen krachten

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!