Harvey Nichols mogelijk naar Amsterdam

Harvey Nichols opent wellicht een eerste Nederlandse vestiging op het Amsterdamse Rokin. Het Britse luxe warenhuis is daarvoor in gesprek Emmes Group, bevestigt vastgoedmanager Mark van Ginkel van de winkelbelegger aan RetailNews. De gesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium.

De winkel moet op het Rokin komen, waar Emmes Group het voormalige Fortis-complex vervangt met nieuwbouw. Daarin is ruimte gemaakt voor twee winkelwarenhuizen, waarvan er een bezet wordt door Marks & Spencer. De Britse warenhuisketen krijgt in zijn flagshipstore de beschikking over 6.100 vierkante meter vloeroppervlak. Het pand dat Harvey Nichols wellicht betrekt beschikt over ongeveer evenveel vierkante meters.

Harvey Nichols beschikt momenteel over acht winkels in Groot-Brittannië en zeven in het buitenland. Met warenhuizen in China, Koeweit, Saoedie-Arabië, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten zou de vestiging in Amsterdam de eerste op het Europese vasteland worden.

De winkel opent in ieder geval niet voor 2016, laat Van Ginkel weten. In dat jaar moet de volledige herontwikkeling zijn afgerond. De sloop- en bouwwerkzaamheden gaan naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van komend jaar van start. Voor de deur van het Rokin komt onder meer een nieuw metrostation.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!