H&M staakt productie angorakleding definitief

H&M is definitief gestopt met de productie van kleding van angorawol. Dat laat de winkelketen weten in een verklaring. De fashionretailer staakte de productie eerder al tijdelijk na ophef over de manier waarop de wol verkregen wordt. In een filmpje van een dierenwelzijnsorganisatie was te zien hoe de wol zonder verdoving van krijsende angorakonijnen wordt getrokken.

De winkelketen heeft geprobeerd om zijn toeleveranciers volgens de voorwaarden te laten produceren. H&M kan echter niet garanderen dat de wol overal verkregen wordt door de konijnen te knippen in plaats van te plukken, omdat sommige ondernemers ‘verder weg in de productieketen zitten’.

Ook  HEMA, WE en C&A zijn tijdelijk gestopt met de productie van angorakleding, tot duidelijk is hoe de wol geproduceerd. Het afgelopen jaar zet de fashionbranche stappen in de verduurzaming van de productieketen. Steeds meer retailers ondertekenen bijvoorbeeld het Accord on Fire and Building Safety dat voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders moet zorgen.

Eerder:
Winkelketens bannen angorakleding

Dijksma wil dialoog over angoraproductie 

Retailjaar 2013: Verduurzaming fashion

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!