Minder pinbetalingen tijdens kerstweekend

Het afgelopen weekeinde hebben Nederlanders zeker 15,9 miljoen keer betaald met hun pinpas of creditcard. Zaterdag was goed voor 11,8 miljoen pinbetalingen, terwijl tot zondagmiddag vijf uur 4,1 miljoen transacties zijn geteld. Dat heeft Betaalvereniging Nederland zondag bekendgemaakt.

Het aantal pinbetalingen ligt daarmee zowel op zaterdag als zondag een paar honderdduizend transacties lager dan tijdens het laatste weekeinde voor Kerst vorig jaar. Toen zat er met maandag nog maar een dag tussen het weekeinde en Kerst, terwijl dit jaar ook de dinsdag nog voor kerstinkopen gebruikt kan worden. Het winkelen wordt daardoor over meer dagen verspreid, aldus een woordvoerder van de betaalvereniging.

Het drukste moment van het weekeinde was op zaterdag tussen half drie en drie uur, toen 457 transacties per seconde werden geteld. Op zondag lag dit aantal tijdens dat tijdstip met 235 ongeveer de helft lager.

De betaalvereniging laat verder weten vandaag de miljardste pintransactie in de supermarktbranche sinds de invoering van het pinnen in 1989 te verwachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!