Oprichter Oilily overleden

Marieke Olsthoorn, oprichter van modebedrijf Oilily, is overleden. Olsthoorn startte in 1963 samen met haar man met het modemerk, om kleur te brengen in de grijze kindermodewereld. Later werd ze het hoofd van het ontwerpteam van Olly, de oorspronkelijke naam van het merk, en Oilily.

Ten tijde van de oprichting in 1963 leek de meeste kinderkleding sterk op kleding voor volwassen en waren de belangrijkste kleuren grijs, wit en zwart. Olsthoorn onderscheidde zich hiervan met vrolijke ontwerpen en ongebruikelijke modellen. Daarnaast was de kleding van Olly ongebruikelijk duur. Nadat het merk in 1980 werd omgedoopt tot Oilily groeide het uit tot een chique wereldmerk, dat zich ook op de volwassen vrouw richtte.

Na de eeuwwisseling werd het mode-imperium verkocht aan ABN AMRO en H2 Equity Partners, waarna het in de problemen kwam en in 2009 failliet werd verklaard. Destijds beschikte de winkelketen wereldwijd over tachtig winkels en ruim zeshonderdmedewerkers. 

Olsthoorn en haar man kochten de merknaam na het faillissement weer terug. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door hun kinderen. Olsthoorn is 72 jaar geworden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!