Laatste Britse supermarktketen online

De Britse supermarktketen Morrisons heeft een online winkel gelanceerd. Morrisons is de laatste Britse supermarktketen die online gaat. Tesco, Asda en Sainsbury’s bezitten al geruime tijd over een online bestelmogelijkheid. Inmiddels koopt 32 procent van zijn eigen klanten bij de concurrent online.

Volgens directeur Dalton Philips is de consument wantrouwig als het gaat om het online bestellen van verse producten. “Wij geloven echter dat we nu met een antwoord zijn gekomen.” Zo kunnen klanten wanneer hun bestelling bij de deur wordt afgeleverd, kiezen om producten terug te sturen die in hun ogen niet goed genoeg zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om de kwaliteit van verse producten te beoordelen en om bijvoorbeeld te kiezen welke dikte je stuk steak moet hebben.

Voor het opzetten van de online winkel de handen ineen geslagen met online specialist Ocado, die zich buigt over de logistiek en IT-systemen. Met de online supermarkt bereikt de formule de omgeving van Warwickshire, Derbyshire, Nottinghamshire, Leicestershire, Staffordshire en de West Midlands, een veel grotere streek dan oorspronkelijk gepland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!