Toestaan verkeer moet klant terughalen

In de Generaal Cronjéstraat in Haarlem zijn auto’s binnenkort weer welkom om de verkopen te bevorderen. Auto’s worden sinds 2007 uit de winkelstraat geweerd om funshoppers de ruimte te geven. Hoewel de crisis een rol speelt en de gemeente het winkelgebied vanwege financiële krapte geen opknapbeurt kan geven, blijven klanten volgens winkeliers ook weg omdat autoverkeer niet toegestaan is.

Het besluit om auto’s te verbannen was geen vergissing, stelt de gemeente. “Het was nog voor de crisis en de explosieve groei van internetaankopen”, aldus een woordvoerder in de Volkskrant. “De balans tussen voor- en tegenstanders onder winkeliers valt nu anders uit.”

De Fietsersbond noemt de terugkeer van het autoverkeer in het winkelgebied een trendbreuk. “Haarlem is waarschijnlijk de enige gemeente die in een winkelstraat fietsparkeerplekken verwijdert en deze vervangt door autoparkeerplekken”, zegt een woordvoerder.

Ook de Arnhemse binnenstad heeft baat bij meer verkeer, stelt ceo Jan Peters van jeansketens Score en Chasin’ in De Gelderlander. “Breng de reuring terug. De stad is veel te stil. Arnhem voert een verkeersplan uit dat twintig jaar geleden is bedacht.” Het winkelgebied is volgens Peters ‘nagenoeg onbereikbaar’. “Neem een voorbeeld aan Den Bosch. In de Hinthamerstraat, de belangrijkste winkelstraat, mag je weer fietsen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!