Winkeliers verwachten beste Pasen ooit

Nederlandse winkeliers verwachten dit jaar met Pasen een extra omzet van 250 miljoen euro. De weersvooruitzichten en het stijgende consumentenvertrouwen kunnen retailers de 'beste Pasen ooit' bezorgen, stelt Detailhandel Nederland.

Een groot deel van deze extra omzet wordt behaald in de foodsector, aldus de brancheorganisatie. Supermarkten verwachten veel gourmetschotels en barbecueproducten te verkopen. Door de aantrekkende huizenmarkt staan bouwmarkten en meubelboulevards grote drukte te wachten. Daarnaast nemen consumenten door het extra lange weekend de tuin of het balkon onder handen.

Consumenten durven weer geld uit te geven, zegt een woordvoerder van Detailhandel Nederland. “Er worden weer meer huizen verkocht en Pasen is het uitgelezen moment voor veel mensen om de meubelboulevards af te struinen voor een nieuwe inrichting.”

Winkels in de doe-het-zelfbranche zagen in februari hun omzet sterk groeien met vijf procent. Dat was de eerste omzetstijging sinds januari 2012. Bouwmarkten profiteerden van het mooie weer, stelde formuledirecteur Ron Kloos van GAMMA eerder in het Algemeen Dagblad. “We kunnen pas over een paar weken zeggen of de groei echt doorzet.”


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!