De Bijenkorf ziet resultaat krimpen

Warenhuisketen de Bijenkorf heeft voor het derde achtereenvolgende jaar minder winst en omzet geboekt. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van de jaarrekening die St. Clair, het vennootschap achter de keten, deponeerde bij de Kamer van Koophandel.

In het gebroken boekjaar van 3 februari 2013 tot 1 februari dit jaar realiseerde de Bijenkorf een omzet van 406 miljoen euro. De omzet daalde het jaar ervoor van 415 miljoen euro naar 409 miljoen euro.

Daarnaast zag de warenhuisketen zijn winst afnemen van 12,5 miljoen euro naar 7,6 miljoen euro. Over het boekjaar van 2011 tot 2012 bedroeg de winst nog 19,5 miljoen euro.

De resultaten worden gedrukt door de sluiting van de winkels in Arnhem en Enschede in 2013. Het jaarverslag meldt een eenmalige voorziening van 6,6 miljoen euro vanwege de winkelsluitingen, aldus het FD. In 2016 verdwijnt de Bijenkorf ook uit Groningen, Breda en Den Bosch.

In de resterende vestigingen wordt de komende vijf jaar meer dan tweehonderd miljoen euro geïnvesteerd. Zo worden de filialen deels verbouwd en wordt het portfolio uitgebreid met nieuwe merken. Ceo Giovanni Colauto wil winkels met ‘merken, service en een winkelniveau van internationaal topniveau’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!