CBS: 'Detailhandel blijft groeien'

De omzet van de Nederlandse detailhandel was in april 3,4 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Dat is de grootste omzetstijging sinds november 2010, blijkt uit cijfers die het CBS vrijdag heeft gepubliceerd.

Consumenten deden vooral in voedings- en genotsmiddelenwinkels meer aankopen. De omzet binnen deze branche kwam 6,6 procent hoger uit dan in april 2013. In maart leverden deze winkels nog flink aan omzet in. Het verschil komt vooral door een verschuiving van de paasaankopen.

De omzet van non-foodretailers nam licht toe en was twee procent hoger dan vorig jaar. Vooral winkels met consumentenelektronica zagen hun omzet met een plus van 9,5 procent groeien. Alleen in winkels in woninginrichtingartikelen bleven de verkopen achter. De positieve ontwikkelingen op de woningmarkt in de afgelopen maanden lijken in deze branche nog niet te zorgen voor meer omzet, aldus het CBS.

De omzet van de postorderbedrijven en internetwinkels was ruim dertien procent hoger dan in april 2013. Daarmee nam de omzet sterker toe dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De groei houdt volgens het CBS onder andere aan doordat webshops hun assortiment blijven uitbreiden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!