Detailhandelsverkopen EU lopen licht terug

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in mei met 0,1 procent gedaald ten opzichte van april. In de eurozone bleef de voor het seizoen gecorrigeerde verkoopcijfer stabiel. Dat blijkt uit volumecijfers van statistiekbureau Eurostat.

De daling in de EU is de eerste sinds de start van dit jaar. In de eurozone daalde de detailhandelsverkopen in april al met 0,2 procent, zo blijkt uit herziene cijfers.

De foodsector in de EU zag het verkoopvolume in mei met 0,7 procent teruglopen. De non-foodsector verkocht 0,2 procent meer dan een maand eerder. In de eurozone liggen deze percentages op respectievelijk min 0,3 procent en plus 0,3 procent.

De grootste stijging werd gemeten in Portugal, waar de verkopen met 2,9 procent toenamen. Ook in Roemenië (plus 1,9 procent) en Malta (plus 1,6 procent) namen de detailhandelsverkopen fors toe. Letland (min drie procent) en Slovenië (min 2,9 procent) zagen de verkopen het hardst teruglopen, terwijl ook Estland een daling van anderhalf procent noteerde. De volumecijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

Vergeleken met mei vorig jaar stegen de detailhandelsverkopen in de EU met 1,2 procent en in de eurozone met 0,7 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!