Coolblue stelt groeiverwachting naar boven bij

Coolbue heeft zijn omzet over het eerste half jaar met 55 procent zien groeien en verwacht dit jaar een omzet van ruim 350 miljoen euro. Eerder rekende de retailer op een omzet van meer dan driehonderd miljoen euro.

Met deze resultaten noteert Coolblue voor het tiende kwartaal op rij een groei van meer dan veertig procent, stelt directeur en oprichter Pieter Zwart. “En vanmorgen zag ik dat we alweer over de omzet van heel 2012 heen zijn.”

Coolblue is de onderneming achter meer dan driehonderd webshops. Via productwebshops als TVstore.nl en Laptopshop.nl verkoopt de etailer consumentenelektronica. Daarnaast opende Coolblue onlangs webshops op het gebied van koken, speelgoed en koken. In onder meer Amsterdam, Groningen en Antwerpen beschikt Coolbue over een fysieke vestiging.

Via het outletkanaal van Marktplaats verkoopt Coolblue sinds dit jaar restpartijen. “De Marktplaats Outlet geeft ons meer mogelijkheden om klanten nog beter te helpen”, stelt manager Jeroen van Camp. Consumenten krijgen hun aankoop de volgende dag in huis, inclusief de resterende garantie en veertien dagen bedenktijd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends