Albert Heijn hoeft Ageviewers niet in te voeren

Albert Heijn-ondernemer Jan Pollemans heeft de rechtszaak verloren die hij had aangespannen tegen zijn franchisegever. Pollemans wil tegen de wens van Albert Heijn het controlesysteem Ageviewers invoeren voor de leeftijdscontrole op alcohol.

Het systeem controleert de leeftijd van consumenten op afstand via een videoverbinding. Daarmee is Ageviewers volgens Pollemans veel handiger dan het huidige systeem, waarbij de caissière zelf de leeftijd van de klant moet controleren wanneer er een leeftijdsgebonden artikel gescand wordt.

Albert Heijn is echter bang dat het systeem niet strookt met de Wet Bescherming Persoonsgegevens en dat klanten het als inbreuk op hun privacy ervaren, schrijft Omroep Brabant. De supermarktketen liet vorig jaar weten de inzet van Ageviewers uit te stellen omdat de supermarktketen het systeem klantonvriendelijk vindt. De rechter wijst er daarnaast op dat er andere manieren zijn om de leeftijdscontrole uit te voeren.

De huidige systemen zijn echter niet waterdicht, zegt Pollemans. “Mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om de wet na te leven, wordt zo steeds moeilijker.”

Reacties

Laatste nieuws
Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.


RetailTrends