Eigenaar moederconcern vanHaren overleden

Eigenaar Heinz-Horst Deichmann van het gelijknamige schoenenconcern is vorige week op 88-jarige leeftijd overleden. Het Duitse concern is sinds 1985 eigenaar van de Nederlandse formule vanHaren, terwijl dochteronderneming SNIPES komend jaar winkels in ons land wil openen.

Heinz-Horst Deichmann opende de eerste winkels van Deichmann na de dood van zijn vader, die het concern in 1913 als schoenmakerij had opgericht. Onder leiding van Heinz-Horst Deichmann groeide het familiebedrijf uit tot wereldwijde speler. Vorig jaar werden 167 miljoen paar schoenen verkocht in 3500 winkels, verdeeld over 22 landen in Europa en de Verenigde Staten.

Heinz-Horst Deichmann stond bekend als een toegewijde filantroop. Zo is het bedrijfsmotto van Deichmann ‘De onderneming moet de mensen dienen’, waarmee in de eerste plaats klanten bedoeld worden. Daarnaast bood Deichmann ruime arbeidsvoorwaarden aan het personeel.

De steenrijke eigenaar, zijn vermogen werd geschat op zo’n 3,6 miljard euro, was verder betrokken bij diverse humanitaire organisaties. De dagelijkse leiding over het schoenenconcern droeg hij in 1999 over aan zijn zoon Heinrich.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!