Welgestelde buurt protesteert tegen komst AH

Een groep buurtbewoners van de Frederik Hendriklaan in Den Haag probeert met een petitie de komst van een Albert Heijn in boekwinkel Paagman tegen te houden. “Het aardige van de straat is juist dat er veel kleine karakteristieke winkels zijn en een supermarkt doet daar afbreuk aan”, zegt initiatiefnemer Jolanda Maas van de petitie in het Algemeen Dagblad.

Eigenaar Fabian Paagman van de gelijknamige boekhandel werkt met Albert Heijn aan het plan dat nog ‘in zeer pril stadium’ verkeert. Paagman verhuurt een pand aan de Willem de Zwijgerlaan dat AH in 2015 zou gaan betrekken. De winkel moet een entree krijgen aan zowel de Willem de Zwijgerlaan als in de boekenwinkel aan de Frederik Hendriklaan. Met de samenwerking hoopt de boekwinkel meer klanten te trekken, lieten eigenaren Fabian en Nadine Paagman afgelopen zomer weten aan de buurtbewoners. De veranderende markt vergt volgens hen een kritische blik op het bestaande winkelconcept en de organisatie.

Bijna negenhonderd tegenstanders hebben hun handtekening gezet onder de petitie. “Dit geeft echt armoede op de ‘Fred’”, zegt een buurtbewoner. Het huidig winkelaanbod is volgens hen voldoende. “Er is ook al een ecologische winkel en een ecologische super verderop. Op vijfhonderd meter zit bovendien al een Albert Heijn”, aldus Maas. De tegenstanders vrezen daarnaast dat de bevoorrading overlast en onveilige verkeerssituaties veroorzaakt.

Volgens Fabian Paagman gaat het om een kleine groep van tien tot twintig tegenstanders ‘die veel heisa maken’. “Ik hoor juist veel positieve geluiden in de buurt.” Aan de Frederik Hendriklaan wonen veel expats die bij grote ondernemingen of internationale bedrijven werken. Het gemiddelde bruto-inkomen ligt op 58 duizend euro per jaar, bijna drie keer zoveel als in de Schilderswijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!