Het Nieuwe Winkelen flopt ook in Veenendaal

Het Nieuwe Winkelen is ook in pilotstad Veenendaal geen succes gebleken. In 2011 gold het centrum van de gemeente als pilotstad voor het HBD-project ‘Het Nieuwe Winkelen: de binnenstad van de toekomst’, waarna veel andere gemeenten het voorbeeld volgden. De proef waarbij een website met koopjes klanten zou moeten trekken werkt echter niet zoals verwacht.

Op de speciale site kunnen consumenten de dichtstbijzijnde winkel vinden, waar het product dat ze zoeken te koop is. Ook kunnen aanbiedingen worden gepromoot. Nu het verwachte succes uitblijft, bekijken ondernemers de proef met een kritische blik. “Je ontdekt allerlei fouten, omdat je de eerste bent die het doet”, aldus winkelier Alex de Kievid. Volgens de ondernemer ligt de kern van het probleem bij de durf om met z’n allen te investeren. “Als er niets gebeurt, zal het langzaam sterven.”

Eerder zagen andere gemeenten al af van een uitrol van Het Nieuwe Winkelen. Zo ging Stichting Arnhem Winkelstad failliet en kwam het digitale warenhuis in Den Bosch niet van de grond. Daarnaast heeft Waalwijk de stekker uit soortgelijke plannen getrokken, omdat door de nieuwe ontwikkelingen geen oog meer was voor het oude winkelen. Er werd meer prioriteit gegeven aan het bieden van goede service, ten dienste staan van klanten en zorgen voor een aantrekkelijk centrum dan aan het introduceren van wifi en een app.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!