RFS Holland Holding boekt minder winst en omzet

RFS Holland Holding heeft over het gebroken boekjaar 2013/2014 zijn omzet en winst zien krimpen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van het jaarverslag dat het moederconcern van onder meer Wehkamp.nl en fonQ.nl bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd.

De omzet kwam dit jaar uit op 498,1 miljoen euro, tegen 501,5 miljoen euro vorig jaar. Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat het concern een omzetdaling noteert. Het operationele resultaat daalde met 32 procent naar 29 miljoen euro. De aandeelhouders hebben net als vorig jaar een flink dividend ontvangen. Waar zij vorig jaar vijftig miljoen euro kregen, is er dit jaar veertig miljoen euro uitgekeerd. Hiervoor heeft het concern in september 2013 een leenfaciliteit van honderd miljoen euro afgesloten. Dat wordt ook gebruikt voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Zwolle.

Naast de rapportage op basis van de International Financial Reporting Standards gebruikt RFS Holland Holding in het jaarverslag een eigen wijze van rapporteren. In deze benadering rekent het concern de geboekte omzet via alliantiepartijen mee. Volgens deze opzet kwam de omzet afgelopen boekjaar hoger uit dan in het vorige jaar. Financieel directeur Pieter Verboom heeft naar eigen zeggen voor deze benadering gekozen ‘omdat het bedrijf wordt gestuurd op die getallen. Niet op de puur boekhoudkundige cijfers.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!