Sears maakt plaats voor Primark

De Amerikaanse warenhuisketen Sears verhuurt zeven locaties in zijn thuisland aan Primark. De Ierse modeketen huurt in totaal ruim 48 duizend vierkante meter aan vloeroppervlak, laat Sears maandag weten.

Sears blijft ‘significant aanwezig’ in zes van deze vestigingen. In totaal gaat de Amerikaanse retailer tot ruim negenduizend vierkante meter per winkel invullen met een aangepast format.

De zeven vestigingen zijn allemaal gevestigd in winkelcentra in het noordoosten van de Verenigde Staten. De ruimtes worden naar verwachting het komende jaar tot anderhalf jaar opgeleverd. De eerste winkel van Primark opent waarschijnlijk in het winkelcentrum van King of Prussia, waar de modeketen een onderhuurder wordt. Primark krijgt daar de beschikking over ruim negenduizend vierkante meter vloeroppervlakte op de onderste verdieping, die Sears momenteel invult. De bovenste verdieping verhuurt Sears sinds begin dit jaar al aan winkelketen DICK’s Sporting Goods, waardoor de warenhuisketen zelf straks niet langer in het winkelcentrum aanwezig is.

Primark maakte in april bekend eind volgend jaar zijn eerste Amerikaanse vestiging te willen openen. De fashionretailer wil voor de kerstdagen over vier winkels in de Verenigde Staten beschikken. In 2016 moeten meer winkels volgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!