Target test betaalmethode CurrentC

Werknemers van Target rekenen bij wijze van proef hun aankopen af met de betaalapp CurrentC, die Amerikaanse retailers gezamenlijk ontwikkelen. De pilot vindt plaats in ‘een paar dozijn’ vestigingen en bevindt zich volgens een woordvoerder nog in een premature fase, zo schrijft StarTribune.

CurrentC komt uit de koker van onder meer Walmart, Best Buy en 7-Eleven. De ketens die zich verenigd hebben in het zogenoemde Merchant Customer Exchange (MCX) willen de betaalmethode Apple Pay niet gebruiken. Bij de betaalapp van de winkelketens wordt het aankoopbedrag direct van de betaalrekening van consumenten afgeschreven. Daardoor spelen banken of creditcardmaatschappijen geen rol in de transactie en kunnen ze geen commissie heffen. Bij betalingen met Apple Pay is dat wel het geval.

Target faciliteert Apple Pay binnen zijn iPhone-app, maar niet in zijn fysieke vestigingen. Hoewel Target ook deel uitmaakt van het MCX, is het volgens StarTribune niet duidelijk waarom dat geen inbreuk maakt op de voorwaarden van het consortium. De winkelketen kan de betaalmethode van Apple naar eigen zeggen niet accepteren op de winkelvloer, omdat daar NFC-scanners voor vereist zijn. Consumenten die afrekenen met CurrentC kunnen door een QR-code te scannen de aankoop voltooien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!