Aantal faillissementen ruimschoots gehalveerd

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel is ook in oktober flink gedaald. Vorige maand werden 42 winkelbedrijven failliet verklaard, tegen 93 een jaar eerder. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

Alleen in april werden er vooralsnog meer faillissementen uitgesproken dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal zijn in de eerste tien maanden van dit jaar 560 winkelbedrijven over de kop gegaan, tegenover 751 in diezelfde periode vorig jaar. Dat is een daling van ruim 25 procent.

In oktober gingen onder meer zeven winkels in recreatieartikelen op de fles. Daarnaast werden zes winkels in huishoudwaren, vijf warenhuizen en twee elektronicazaken failliet verklaard.

Verder maakt het CBS bekend dat het aantal gestopte eenmanszaken in de detailhandel in het eerste halfjaar met ruim zeventien procent is afgenomen. De afname voltrekt zich zowel bij de traditionele winkels als bij webwinkels. De detailhandel lijkt volgens het statistiekbureau te profiteren van het toegenomen consumentenvertrouwen en koopbereidheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!