Primark is voornemens om meerdere vestigingen van de noodlijdende Duitse warenhuisketen Karstadt te betrekken. De Ierse retailer zou onder meer de huurcontracten van de winkels in Hamburg en Stuttgart willen overnemen.

Primark is momenteel met zestien winkels in Duitsland actief, waaronder een winkel in Stuttgart. De modeketen wil volgens The Irish Times echter een winkel openen in de Königstrasse, de grootste winkelstraat van de stad. “We gaan er vanuit dat de gesprekken met de nieuwe huurder, waarschijnlijk Primark, zijn afgerond”, laat bedrijfsleider Michael Markowsky van de lokale Karstadt weten.

Primark wil het huurcontract van de winkel in Hamburg komende zomer overnemen. Het pand beschikt over ruim zeventienduizend vierkante meter en is daarmee volgens het dagblad te groot voor alleen een winkel van Primark. Het winkelpand zal daarom waarschijnlijk met andere retailers worden gedeeld.

Karstadt werd afgelopen zomer voor het symbolische bedrag van één euro overgenomen door de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder René Benko. In oktober maakte het concern bekend zes winkels te sluiten. Behalve in Hamburg en Stuttgart gaan ook de vestigingen in Paderborn, Göttingen, Keulen en Frankfurt (Oder) dicht.

Zowel Primark als Karstadt willen niet op de geruchten reageren. In Nederland paste de Ierse modeketen eerder al een vergelijkbare groeistrategie toe, door twee winkels van de Bijenkorf te betrekken. In de Verenigde Staten gaat Primark zeven locaties van Sears huren, waarbij de Amerikaanse warenhuisketen in zes vestigingen wel aanwezig blijft.