Amazon wil naar mondiale sameday-delivery

Amazon wil wereldwijd alle aankopen op dezelfde dag bezorgen bij de besteller. Dat concludeert Reuters op basis van recente vacatures van de etailgigant. “Onze visie op de lange termijn is dat klanten producten op dezelfde dag kunnen bestellen en ontvangen, overal ter wereld”, aldus de tekst.

Amazon zou daarnaast onderzoeken of sameday-delivery mogelijk is voor artikelen die derden op het e-commerceplatform aanbieden. Deze partijen zijn goed voor veertig procent van het assortiment op Amazon.com. Als deze groep verkopers ook bestellingen binnen een dag aflevert, zou dat een gunstig effect hebben op de logistieke kosten voor Amazon, zegt ceo Jarret Streebin van de logisteke start-up EasyPost. “Hoe grotere volumes, hoe beter”, aldus Streebin.

Het is niet duidelijk hoe en wanneer Amazon deze doelstellingen wil behalen. De etailer wil niet reageren. Amazon bezorgt in iets meer dan twaalf Amerikaanse staten bestellingen binnen een dag. Consumenten met een Prime-account betalen 5,99 dollar (4,80 euro), terwijl shoppers zonder account 8,99 dollar betalen. In Groot-Brittannië biedt de etailer sinds oktober sameday-delivery aan in samenwerking met een postbezorger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!