"Vlees onmisbaar in voeding"

Vlees heeft niet de slechte eigenschappen die het vaak wordt toegedicht. Dit zegt dr. Gerard Schrauzer, professor emeritus en director of Biological Trace Research Institute San Diego op het symposium "Gezonder met vlees". Onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper heeft aangetoond dat er geen direct verband bestaat tussen vlees en kanker. Consumenten hebben vlees nodig vanwege de vitamine B12 die erin zit. Daarnaast blijken proteïnen in vlees goed voor de gezondheid van de mens te zijn. Volgens Schrauzer bevat vlees selenium waarmee een aantal vormen van kanker kunnen worden voorkomen. Met voeraanpassingen voor de dieren kan dit seleniumgehalte worden verhoogd. Dit dient de gezondheid van de mens. Bovendien komt het ten goede aan het welzijn van de dieren. Omdat de consument steeds verder van de productie van voeding is komen te staan, moet die weer leren wat een uitgebalanceerd dieet voor hem is. Dat geldt ook voor de vleesconsumptie, aldus Schrauzer. "Wie eet er bijvoorbeeld nog lever", vraagt hij zich af, terwijl daar belangrijke voedingsstoffen in zitten. Dr. Kevin Tipton, Senior Lecturer in Exercise Metabolism, School of Sport and Exercise Sciences van de University of Birmingham, zegt dat proteïnen en aminozuren die in vlees voorkomen, het herstel van het lichaam bevorderen na een sportieve inspanning. Hennie Kuiper, oud-wielrenner en één van de inleiders tijdens het symposium, beaamt dit. Vlees is één van de maaltijdcomponenten die wielrenners na een rit tot zich nemen om te herstellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!