Winkeliers verwachten evenveel kerstomzet als vorig jaar

Winkeliers verwachten deze kerstperiode een extra omzet van zo’n achthonderd miljoen euro. Daarmee zijn de verkopen ongeveer gelijk aan vorig jaar, toen Detailhandel Nederland van 810 miljoen euro kerstomzet uitging.

Retailers spelen tijdens de feestdagen volgens de brancheorganisatie in op de steeds groter wordende drang van Nederlandse consumenten naar beleving in het winkelgebied. Winkelstraten zijn versierd, er zijn ijsbanen aangelegd en er worden naar Duits voorbeeld Kerstmarkten georganiseerd.

Een groot deel van de extra omzet wordt naar verwachting komend weekend behaald. Consumenten winkelen in aanloop naar Kerst volgens Detailhandel Nederland sowieso steeds meer op zondag, terwijl ook de vroege avond na het werk populair is.

Een andere trend die zich volgens de brancheorganisatie voltrekt is die van het online bestellen en in de winkel, op een zelf gekozen tijdstip, ophalen. Deze manier van inkopen wordt gebruikt voor zowel cadeaus als voor complete feestmaaltijden. Zeventig procent van de totale online omzet komt volgens Detailhandel Nederland inmiddels ten goede aan winkeliers met zowel een fysieke als online winkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!