‘Etsy werkt aan beursgang’

Online marktplaats Etsy maakt nog dit kwartaal een beursgang die waarschijnlijk driehonderd miljoen dollar (253 miljard euro) oplevert. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden.

Daarmee zou de beursgang de grootste op technologisch vlak vanuit New York sinds 1999 zijn. Het e-commerceplatform wordt bij zijn plannen begeleid door de banken Morgan Stanley en Goldman Sachs. Naar verwachting worden de plannen deze maand officieel bekendgemaakt.

Etsy werd in 2005 opgericht in de Verenigde Staten en is uitgegroeid tot een wereldwijd verkoopplatform voor hobbyisten en kleine professionals die op ambachtelijke wijze sieraden, kleding, huisraad en andere luxeartikelen maken. Het platform biedt circa 26 miljoen producten aan en berekent de verkopers 3,5 procent commissie over elk verkocht artikel. De waarde van het concern wordt geschat op ruim één miljard dollar.

Etsy richt zich sinds 2011 op de Nederlandse markt. Zo is de site inmiddels Nederlandstalig en werden meerdere malen pop-upstores in ons land geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!