Het beste van RetailWatching: week 4

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video’s, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Is er nog hoop voor V&D?
Een loonsverlaging, het schrappen van banen en het openbreken van huurcontracten: zijn het de laatste stuiptrekkingen van V&D? Of helpt een structureel lager kostenniveau en het uitbouwen van de omnichannelstrategie V&D weer aan zwarte cijfers? Meerdere deskundigen gaan in op de toekomst van de warenhuisketen.

Kansen voor V&D in kaart
De maatregelen van V&D leidden op RetailWatching tot de nodige discussie over de te varen koers van de warenhuisketen. Waar liggen de kansen van V&D? Experian heeft een doelgroepanalyse uitgevoerd om de directe concurrenten in kaart te brengen en geeft advies aan de aantredende ceo John van der Ent.
http://www.retailwatching.nl/formules/artikel/8DwVP81NTZmM3PzkDL_N2A-0/kansen-voor-vd-in-kaart.html

Vijf keer de vijfhonderdste Jumbo
Jumbo opende woensdag in Woerden zijn vijfhonderdste supermarkt en stoomde op dezelfde dag door met nog twee winkelopeningen. Een impressie van de winkelopening waar algemeen directeur Frits van Eerd en formuledirecteur Colette van Eerd bij aanwezig waren, zoals er altijd een familielid bij een winkelopening is.

Vijf megatrends en hoe daarmee om te gaan
Wijnand Jongen onderscheidt graag vijf megatrends. Vijf jaar terug bracht de directeur van belangenvereniging Thuiswinkel.org ze op de Webwinkel Vakdagen al ten gehore en woensdag herhaalde het kunstje. Met de nodige aanpassingen die de trends up-to-date maken én inclusief tien tips om ermee om te gaan.

Maak plaats voor de foodtruck!
De komende twee jaar gaat gemeente Amsterdam experimenteren met foodtrucks. In het kader van ‘Lekker eten op de Amsterdamse straten’ worden delen van Mokum geselecteerd waar de vrachtwagens hun waren mogen slijten. Zijn foodtrucks na maaltijdboxen en foodcourts het volgende innovatieve concept binnen foodretail? En waar komen de rijdende eetkramen vandaan?

Klik hier om naar de homepage van RetailWatching te gaan en hier voor aanmelding voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!