'Bol.com bouwt mega-dc in Waalwijk'

Bol.com heeft vergaande plannen om een logistiek centrum van ongeveer twintig hectare te openen in Waalwijk. De onderhandelingen daarover zo goed als zijn afgerond, melden meerdere bronnen aan het Brabants Dagblad.

Het nieuwe distributiecentrum wordt volgens de krant met een oppervlakte van circa dertig voetbalvelden het grootste van Nederland. Het dc wordt gebouwd op het nieuwe bedrijventerrein Haven Acht en moet uiterlijk in 2017 in gebruik worden genomen.

Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor Docdata, dat momenteel in Waalwijk de logistiek voor de Ahold-dochter verzorgt. Docdata heeft momenteel een paar honderd mensen in dienst voor bol.com, waar het nieuwe magazijn op termijn werk moet bieden aan twee- tot drieduizend mensen.

Bol.com ontkent vrijdag concrete plannen te hebben om zelf een distributiecentrum te bouwen. “We zijn wel constant in gesprek met de gemeente en Docdata over de toekomst”, aldus een woordvoerder tegenover Emerce. De etailer ontkent niet dat er wordt gesproken over capaciteitsuitbreiding. “We hebben het hier over meerjarenplanning.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!