Winkelstraten voor het eerst in vijf jaar drukker

Het aantal consumenten dat in het eerste kwartaal door de Nederlandse winkelstraten loopt is licht gestegen. De groei van 1,1 procent is de eerste stijging in vijf jaar, stelt onderzoeksbureau CityTraffic na tellingen in vijftig grote steden.

Hoewel het een lichte stijging is, is er volgens directeur Huib Lubbers sprake van een trendbreuk. De afgelopen jaren werd het winkelend publiek namelijk fors kleiner, met dalingen van soms 25 procent. “Dus deze voorzichtige kentering is zeker hoopvol", stelt hij tegen de NOS.

De stijgende lijn is vooral in het westen en zuiden van het land te zien, zegt Lubbers. “Andere regio's blijven achter." Almere, Amstelveen, Breda, Hengelo en Zaandam laten de grootste stijgingen zien, met een maximum van veertien procent.

Het aantal shoppers liep juist het hardst terug in Ede, Almelo, Emmen en Amersfoort, waarbij die laatste twee steden met dalingen van respectievelijk 24 en 26 procent kampen. Deze steden weten volgens Lubbers niet in te spelen op het stijgende consumentenvertrouwen en de groeiende bestedingen. Hij zoekt de oorzaak in andere problemen, zoals een gebrek aan een gevarieerd winkelaanbod. “Blijkbaar zijn die steden niet aantrekkelijk genoeg."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!