​Etsy test eigen crowdfundingsdienst

Etsy heeft een pilotprogramma gelanceerd waarbij verkopers geld kunnen inzamelen om nieuwe producten te ontwikkelen. Op Fund on Etsy kunnen verkopers van handgemaakte producten financieringscampagnes lanceren.

Een aantal verkopers doet mee aan de proef, die tot half augustus duurt en alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten. Het product waarvoor geld wordt opgehaald, moet binnen negen maanden worden geleverd.

Voor veel verkopers belemmert een gebrek aan financiering de groei van hun onderneming. Door de ontwikkeling van een nieuw product financieel te ondersteunen, kunnen de crowdfunders daarnaast een meer betekenisvolle relatie opbouwen met de Etsy-verkoper, aldus het platform.

Voor Etsy is de crowdfundingsdienst een manier om zich als aantrekkelijk verkoopplatform te positioneren. Eerder kwam de website al met een programma om pakketverzending gemakkelijker te maken voor zijn verkopers. Etsy telt 1,4 miljoen actieve gebruikers, die 3,5 procent commissie over elke transactie afdragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!