​Blokker voor het eerst in het rood

Blokker Holding heeft zijn vorige boekjaar afgesloten met een verlies van twintig miljoen euro. Dat blijkt uit het maandag verschenen jaarverslag. Het detailhandelsconcern is daarmee voor het eerst in zijn geschiedenis in de rode cijfers beland.

De bekendmaking van het miljoenenverlies volgt kort op het vertrek van bestuursvoorzitter Roland Palmer. Hij vertrok na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen.

Blokker Holding maakte een maand terug al bekend zijn bedrijfsresultaat te hebben zien halveren naar 65,3 miljoen euro. Daarnaast daalde de omzet met 1,1 procent naar 2,1 miljard euro. In het jaarverslag blijkt echter dat de omzet daalde van 2,5 naar 2,1 miljard euro, een teruggang van ruim vijftien procent. Dat verschil wordt deels verklaard doordat de winkels van het inmiddels verkochte Tuincentrum Overvecht en de formule Casa niet meer worden meegenomen.

De rode cijfers zijn veroorzaakt door de dalende omzetten, in combinatie met extra uitgaven. Zo leidden investeringen in de klantenservice, de online tak Nextail en marketing tot een aanzienlijke daling van het nettoresultaat.

Blokker Holding vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over het resultaat van het lopende boekjaar, omdat dat grotendeels afhankelijk is van het tweede halfjaar. Het concern laat echter weten dat 'een aarzelend herstel van het consumentenvertrouwen' zich reflecteert in de verkopen bij zijn winkelformules.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends