​Rechtszaak om mogelijke staatssteun Primark nabij

Het kort geding over de vermeende staatssteun van de gemeente Tilburg aan Primark dient op 3 juli in Breda. Vastgoedpartij Royalton Hill heeft de zaak aangespannen.

Onderwerp van discussie is de herontwikkeling van het voormalig stadskantoor 3 tot winkelruimte, die aan Primark is toegewezen. Tilburg garandeert in een overeenkomst dat de gemeente de grond voor maximaal 6,7 miljoen euro terugkoopt als de benodigde omgevingsvergunning niet rond komt. Daarmee verleent de gemeente ongeoorloofde staatssteun aan de discountketen, stelt Royalton Hill. De vastgoedpartij wil met het kort geding voorkomen dat de plannen al uitgevoerd worden.

Ook Klépierre en IEF vallen over de overeenkomst. De drie vastgoedspelers hebben samen een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de gemeente Tilburg. Naar verwachting laat de uitspraak van de Commissie een jaar op zich wachten.

Tilburg ontkent de aantijgingen. Ook ontwikkelaar Van de Ven Bouw en Ontwikkeling stelt zich aan de wet- en regelgeving te houden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!