Mogelijke acties pakketbezorgers PostNL

Het ultimatum van vakbond FNV aan PostNL voor betere arbeidsvoorwaarden voor zelfstandige pakketbezorgers liep vorige week af. De vakbond wil echter een einde maken aan de naar eigen zeggen al veel te lang voortdurende concurrentie op arbeidsvoorwaarden tussen de verschillende groepen pakketbezorgers. De pakketbezorging is daardoor in gevaar, meldt De Financiële Telegraaf.

Het postbedrijf heeft eind juni een voorstel gedaan, met een startsalaris van ruim 1600 euro per maand. Maar de vakbonden stellen dat er voor veel problemen nog geen oplossing is, zegt Maurice Jacobs van belangenvereniging SubcoPartners. “Wat gebeurt er met hun eigen bus, btw- en inkomstenbelastingschuld? Velen van hen zijn morgen persoonlijk failliet als ze in dienst komen. We hopen dat we een werkonderbreking kunnen voorkomen.”

De onderhandelingen over de pakketbezorgers zijn vorige maand stukgelopen. De vakbond wil voor de pakketbezorgers die zelfstandig blijven een minimumuurtarief, maar PostNL wil volgens vakbondsbestuurder Reinier Stroo niet verder gaan dan een extra vergoeding per week. “Maar die zelfstandige bezorgers maken vaak een 50-urige werkweek of nog langer. Hoe langer de werkweek, hoe lager het uurtarief dan uitpakt.''

Voor de pakketbezorgers die in vaste dienst kunnen komen wil de vakbond inschaling in loonschaal drie. PostNL wil volgens Stroo niet verder gaan dan schaal twee. Dat is voor de vakbond onbespreekbaar omdat ‘andere pakketbezorgers die onlangs door PostNL zijn aangenomen, wel in schaal drie kwamen’.

Een zegsman van PostNL zegt ervan uit te gaan dat de pakketbezorging gewoon doorgang zal vinden de komende dagen, maar dat er wel vertraging kan ontstaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!