​Loods 5 maakt alle winkels 'cashless'

Woonwarenhuisketen Loods 5 accepteert sinds maandag niet langer contante betalingen. Klanten kunnen in de winkels alleen nog maar pinnen, of betalen met een creditcard of cadeaukaart.

Het besluit is genomen na een succesvolle pilot in de vestiging in Amersfoort, laat commercieel directeur Diederick Schnitger weten. Die winkel werd twee maanden geleden geopend. “Ik denk dat nog geen half procent van de klanten er een probleem mee heeft”, stelt hij in het Algemeen Dagblad.

De belangrijkste reden om cash te weigeren is de veiligheid van het personeel. Het risico om overvallen te worden is volgens Schnitger namelijk aanzienlijk minder. Daarnaast wil Loods 5 door ‘cashless’ te gaan minder aantrekkelijk zijn voor inbraken. Zo werd bij zijn winkel in Sliedrecht onlangs nog geld gestolen, vertelt hij. “Als je kijkt naar waar geboefte nog contant geld kan halen, dan zijn het toch vaak dit soort grote winkels langs de snelweg of benzinepompen.”

Cash is volgens Schnitger weliswaar een wettig betaalmiddel, maar is het aan de retailer zelf om te beslissen of het geaccepteerd wordt. De Consumentenbond is er echter niet blij mee, laat een woordvoerder weten. Die organisatie ziet liever dat consumenten de keuze hebben. “Het zijn volgens mij toch vooral de kleinere zaken die kwetsbaar zijn als het gaat om overvallen.'”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!